Saturday, April 26, 2014

Spaghetti Western


Spaghetti Western (Brewfist, Itaalia). pdl 0,33 l. alc 8,7 %vol. Liigimäätatlus: imperial stout. Ratebeeri hinnang on 97 ja beeradvocate oma 86 punkti!

Tootjainfo: "Chocolate Coffee Imperial Stout - EBC120 - Plato 23.0 Malts: Pale, Carafa 3, Special B, Crystal, Chocolate Hops: Magnum Imperial Stout with added coffee and cocoa beans ripening in the cold. Prevail toasty malt and coffee on the nose and in the mouth. Beer in collaborarazione with Prairie Artisan Ales microbrewery Oklahoma (USA)"

Lihtne väike pudel, kirjuvõitu sildil kaadrid westerinst. Kreemikas vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis pole kuigi püsiv, ent jätab vajudes klaasiseintele rante. Õlle värvus - no mõistagi must! Aroomis segunevad hapukas kohviröst ja suitsulõhnane kõrvetatud linnas. 

Esmamekk on raskepoolne ja jõuliselt magus-mõrkjas-hapu. Keskmaitses domineerib hea mõrušokolaad, millele lisandub kirsiliköör ja mandliküpsis. Lõppmaitse paneb juba mõnust silmi pööritama, see on oikuisindrimahea ja sigamaitsev kah peale selle! Niimoodi võiks maitsta kergelt suitsutatud ja siis ploomiveinis küpsenud loomaliha! Järelmekk on õrnalt suitsune, kleepjas ja naudinguküllane, pikale õhtusele istumisele meelitav ja enesekülluslik. Sihukese klaasitäiega võiks lihtsalt kaminasse vahtida, isegi kui tuli selles juba ammu kustunud on ning järgi on vaid hallika kirme all vaevu miilavad söed.

Raske kehaga, õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-hapuka-vürtsika-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASANDI stout! Siia juurde sobiks musta seesami paneeringus pannil praetud lõheliblikas!
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment