Sunday, April 6, 2014

Tsarina Esra

Tsarina Esra (Brouwerij De Molen, Holland). pdl 0,33 l. alc 11,0% liigimääratlus: imperial stout. Ratebeer hinnang on 100 ja beeradvocate 93 punkti!!!

Tootjainfo: "Stronger version of a Baltic Porter. Comparable with an Imperial Stout but without the heavily roasted malt character. This created a soft beer with strong hops in the finish."

Väike lihtne pudel, tehniline silt. Kreemikas-hallikas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on üsnagi püsiv. Õlle värvus - tume punakaspruun.

Aroom ... ooooojeeeee ... see tundub kui toatäis melassi, seda nätskevõitu hurmavat pruuni suhkrut, mis muudab iga küpsetise ja õlleteo nii pehmelt karameljaks, et paneb suisa sulama.

Esmamekk on raske kehaga ja kreegiveiniselt hapukas-magus. Keskmaitse ... taruiraaraa ... oi kui vindiline värk see on ... siit leiab nii rohelisi kui röstitud kohviube, kreegimoosi ja ploominalivkat. Lõppmaitse paneb silmi sulgema ja omaette jümisema ... see on ikka kohe ülivõrdeliselt jauramlik. Kohvikreem ja vahukoor, veinitarretis ja hõõgveinis ligunenud rosinad, nelgiga marineeritud kõrvits ja šokolaadikoogike. Ja kõik see õlleklaasis??? Miks mitte! Järelmekk on lagritsalik, veinine ja kohviliköörine, mõnusalt napsine ja paljusõnaline nagu vintis lauakaaslane, kes on juba viimased pool tundi rääkinud ning seejuures sind mitte kordagi kontrollküsimustega häirinud :)

Raske kehaga, kleepjavõitu paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusaks GENIAALNE RÜÜBE! Ei tea, kui prooviks siia juurde värskelt šokolaadi kastetud maasikaid?

-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment