Monday, April 21, 2014

Mikkeller Black

Mikkeller Black (Mikkeller) pdl 0,375 l. alc 16,1% liigimääratlus: double imperial stout. 98 ratebeeris
ja 86 beeradvocate järgi.

Tootjainfo: "The strongest beer in Scandinavia. This imperial stout is the craziest, wildest, strongest beer from Mikkeller to this date. Not for sissies.......! Sample it fresh or store it for many many years to come!
Ingredients : Water, malt, roasted barley, dark cassonade, ale yeast and champagne yeast."

Lihtne keskmist mõõtu pudel, mustal sildil hieroglüüf. Pudelist väljub isand Öö koos tumedate teenritega, mida võiks tindlikult makrofleksjaks vahuks nimetada. Aroom pakub risti vastupidise elamuse - koletuslikult mõjusale visuaalile järgneb vääääga nõrk aafrika kohvi lõhn ... aga küllap see on lihtsalt vahus kinni?

Esmamekk on kui neegritrummide koondpauk vastu ehmunud valge mehe närve - see on jõmakalt jõuline, kõmisevalt kleepjas ja troopiliselt üleelusuurune! 

Keskmaitse paneb selle valge mehe õhku ahmima ... ta arvas seni, et on kõva maadeavastaja ja palju näinud ... kuid see kogemus lööb tummaks ja paneb punastama ... jeeeeeesusmaria misasi see on!?! Kohvit olete joonud ... ei, kas kohviube olete närinud? Te ei tea mitttttte midagi sellest, misasi on KOHVIUBA selle sõna kontsentreeritud ja musta maagiaga võimendatud tähenduses!!!

Lõppmaitse leiab meie roosaksvärvunud põskedega valge mehe innustunult lõkke ümber rahmimas, arvates ise et tegu on laheda tantsuga, kuid kogu kohalik suguharu hirnub end sihukese saamatuse peale kookospähkliks. Tule kohal röstitud kookos oleks ehk üks võtmesõna, mida siit maitsest välja püüda, kui midagi üldse tajutavat esile tuua. 

Järelmekk paneb valge mehe lõplikult paika. Siis kui neegripealik alles oma toolilt tõuseb, ühinemaks hõimlastega rõkkavas rõõmus, leiab meie valge mees oma unele koha hõimu vanima naise süles. Selle ikka veel omamoodi ilusa memme kime lauluhääl kuikab mehe unenägudes veidrate olenditena, kes püüavad kohvist, vaniljest ja kookostest õlut teha.

Vastassuunas tormava rekka raskuse kehaga, maadligi litsuva kleepja paletiga, magus-mõrkja-magus-vürtsika-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga KOSMILINE RÜÜBE! Oi tam-tam ja puura-puura ... seda pidu tahaks jätkata koos nonde metsikut õnnelike inimestega, aga valge mees on nõrk.
----------

pilt siit

No comments:

Post a Comment