Wednesday, April 9, 2014

Honey Badger

Honey Badger (Stronzo, Taani) pdl 0,33 l. alc 17,5 %vol. Liigimääratlus: double imperila honey stout. Ratebeeri hinnangul 96 punkti, beeradvocate pole veel koondhindega hakkama saanud.

Tootjainfo: "This is the Honey Badger. Watch it pour in slow motion. It’s pretty badass… Tight black body with a small brown head. Oh the bubbles fall to the bottom of the glass? Honey Badger really doesn’t give a shit. Brewed with and insane amounts of honey this beer is a bold as they get. The Honey Badger has no regard for any other beer whatsoever – What you like fizzy yellow lager, and big black beers make you want to cry? - that’s nasty… Honey Badger don’t care – it’s gonna smack you up. Honey Badger doesn’t give a shit. Changed from 16 to 17.5 % when moved to own brewery in 2013"

IBU 185!!!!!!! Kas te teate ka, mida see tähendab? Gambrinus veel ei tea, aga aimab halba ... või siis ikka head ... või mine sa tea!

Väike lihtne pudel, AGA missugune edevus - katta metallkork kollase pitservahaga! :) Silt ise on hooletu ja hoolimatu. Tumepruun vaht moodustab poolesentrimeetrise kihi ja pole kuigi püsiv. Õlle värvus - no mis sa kostad, pime nagu mutiauk, mis paikneb polaaröises kaljupinnases!

Aroom ... Gambrinus puhkeb naerma, üksi ja häälekalt ... see on midagi KOLOSSAALSET!!! Oi, oh ja ah - no kustotsast nüüd alustada? Portvein on poisike ja isegi nalivka puhkab, see klaasike lõhnab pigem brändi ja meelikööri järele korraga! Pruulmeister on otsustanud sõpradele vimka mängida ja panna nad olukorda, kus ka parimad nuuskninad jääks hätta ja kuldkeeled kimbatusse. Kui seda rüübet lasta pimesi nuusutada, siis ei oletaks siit õlut vist küll mitte keegi!

Esmamekk - oijuudasküll - see mõjub kui jahe sulalaava, kui paradiisi ja põrgu eeskoda korraga, nii magus-külluslik ja nii torkiv-saatanlik on see! Keskmaitse. Oehh. Meie pruulmeister on saavutanud oma eesmärgi, tema sõbrad istuvad veidi töllakate nägudega ümber laua ja pakuvad huupi välja sõnu, millel pole seost, saba ega sarvi. Meeliköör - see on üks peamisi märksõnu, mis kostab. Kuid ka vaarikadžemm ja mandariinitsukaad on asjakohased.

Lõppmaitse näeb seda kergelt juhmistunud seltskonda juba homeeriliselt naermas, näidates näpuga üksteise ning üritades grimassitades teiste näoilmeid järgi teha. Sandlipuu ja murakamoos, kadakamari ja apelsinikeedis. Kohvi??? Või siiski lihtsalt Kakao?

Järlemekk tabab noid mehikesi lõputus jutuhoos, kus igaüks proovib teisi üle trumbata oma maitse-elamuste kirjeldamistega, kusjuures keegi ei kuula teiste heietusi. Ja ega siis veel esimenegi pudel pole tühjaks joodud, oh ei. Ega siis sellist džemjalt tihket ja tavotjalt kleepjat rüübet saagi juua, seda peab läbi huulte imendama endasse!

Gigaraske kehaga, tavotljalt kleepja paletiga, magusakas-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-magusa buketiga KOSMILINE RÜÜBE! Või tuleks siin juba kasutada terminit GALAKTILINE? Oh annaks armuline taevas, et sedasinaseid rüüpeid liiga palju ei tehtaks, sest normaalne pole see mitte ja ebanormaalne peab jääma ikka kuhugi normaalsusest eemale ... võimismanüüdöeldatahtsingi?

----------
pilt siit

1 comment: