Tuesday, April 1, 2014

Wyoming Sheep Ranch

Wyoming Sheep Ranch  (Buxton, UK). alc 8,4 %vol. liigimääratlus: topelt-IPA. Ratebeeris 94 punkti, beeradvocate pole veel koondhinnet välja töötanud.

Tootjainfo: "After a long wait, our Special Reserve No.5 is pretty much ready. It’s an 8.4% big, bold, double IPA. It’s fresh, piney, big-bodied and with a bitterness that’ll slap you in the chops."

Kuna tegu on vaadiõllega, siis jääb taarakirjeldus ära. Helevalge vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on ülipüsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž. Aroom on hunnitult puuviljane, mango ja virsik, pooltoores banaan ja kuuseokas annavad kokku ülinauditava buketi. 

Esmamekk on keskmisest suti raskema kehaga ja mõrkjas-hapukalt värske. Keskmaitse lööb kõigepeal keele humalavihaga õhetama, siis asub mango ja meloni mekiga masseerima nagu vilunud saunanaine. Lõppmaitse viskab kapaga kerisele väge juurde, pannes keele kergelt kaarduma ja siis vähkpunasena tiiki hüppama, kuid see emotsioon on seda väärt - mahe ja jõuline ühekorraga, see nääpsuke saunanaine väänab ja mudib täiskasvanud meest nagu pilbast. Järelmekk mõjub juba kosutavana nagu saunajärgne lõõgastus leiges basseinis, kus täismehed omaette vaikides üritavad toibuda ja jälle asjalikud ning otsustavad isasloomad välja näha, aga mälestus hetk tagasi kogetust on visa kustuma. 

Keskmisest raskema kehaga, kergelt kleepja ja samas kuiva buketiga, mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Seda sauna ei soovita iga päev läbida, organism tahab sellisest lõõgastusest veidi puhata!!! :) Ei siia juurde sobi miskit pakkuda ... kui vaid ehk eriti pipraseks tuunitud tursamaksa-salatiga röstsaia.
-----------
Uuesti ette võetud pudeldatud versioonina.
Vahtu on kõvasti rohkem. Aroomis jääb banaan seekord ära. Keha raskem ja karameljam. Kõik muu peab paika. No on MEGARÜÜBE, pole siin miskit kobiseda :) 

-----------

No comments:

Post a Comment