Thursday, April 10, 2014

Tsjeeses Reserva PBA (Port Barrel Aged)

Tsjeeses Reserva PBA (Port Barrel Aged)  (Struise, Belgia). pdl 0,33 l. alc 10 %vol. Liigimääratlus: belgia kange hele eil. Ratebeeri järgi 98 punkti, beeradvocate pakub 85.

Toojainfo: "Ingredients: Barley malt, hops, cane sugar, yeast and spices. Aged in port barrels"

Lihtne väike pudel, veidralt kirjul sildil seeriale omane ülemäära vintis jõuluvana abiline :) Valge vaht täidab pool klaasi, olles tublilt püsiv. Õlle värvus - uduselt tumeoranž. Aroom meenutab klaaskomme ja küpseid pirne.

Esmamekk on raskepoolne ja särtsakalt intensiivne, näksides keeleotsa sõbraliku hundikoera kutsikana. Keskmaitse paneb juba keele keskosa ja küljed hõõguma lustlikus vürtsikas kallistuses, justkui viskaks suurekskasvanud koeravolask oma karukäpad sulle õlgadele ja kutsudes sama lustiga mängima nagu kutsikana, arvestamata, et on sinust juba suuremaks kasvanud. Lõppmaitse sunnib silmi suureks ajama ja vaikselt "aipagankuivahva" ütlema, sest ehkki lihtsakoeliselt kommisuhkrune, on see rüübe samas nii särtsakalt meeldiv et sa ei suuda mitte naeratada ja tunnustavalt mõmiseda - lihtsus on ülendatud omaette suuruseks. Järelmaitse avab täiesti ootamatult su suus uue maitsetšakra, vallandades puuviljamahlase kose, milles domineerivad küpsed pirnid, kuid siia lisandub ka mangot ja kollaseid ploome. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt kleepja paletiga, magusakas-vürtsika-hapukas-vürtsika buketiga MEGARÜÜBE, mis paneb naeratama ja tunnustavalt mõmisema. Siia juurde soovitaks pakkuda pirniviilakaid ... võib-olla koos rohehallitusjuustuga.

-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment