Monday, April 21, 2014

Strong Suffolk Dark Ale

Strong Suffolk Dark Ale (Greene King, Inglismaa). pdl 0,33 l. alc 6,0%vol. Liigimääratlus: inglise tume eil. Nii ratebeer kui beeradvocate tunnevad vaid Strong Suffolk Vintage ale nimelist jooki, mida Gambrinus on kirjeldanud siin. Kas neil kahel vahet on, näeme kohe!

Tootjainfo: "A rich dark ale featuring rare 2 year old oak aged vintage 5X"

Lihtne väike pudel, rõhutatult lihtsalt sildil härjapea.  Kreemikas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on üpris püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. Aroom on rikkalikult karameljas ja väga külluslik, peites endas nii vürtsi kui megakoguse linnaseid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitses tuleb esile kõrvetatud kommisuhkru taoline karamell-linnase väga külluslik täidlus. Lõppmaitses on kuivatatud õunu ja virsikuid, tumedaid rosinaid ja männikasve ning vaarikavarsi. Järelmekk mõjub kui quadruplil - tihke ja veinine, tammine, mõrkjas ja jõuline.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi kleepja paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga MEGARÜÜBE! Väga nauditav ja samas mitte ülemäära kange suutäis, mis sobiks kenasti mesiste kanatiibadae kõrvale.

---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment