Sunday, May 19, 2013

Strong Suffolk Vintage Ale


Strong Suffolk Vintage Ale (Greene King). pdl 0,5 l. alc 6,0 % liigimääratlus: vana eil (ehk siis mitmekordse linnasekogusega õlu, mis tihti on ka pikalt laagerdunud).

Tootjainfo: "A unique blend of two classic ales – BPA and two-year-old vintage 5X – Strong Suffolk is dark and intense, almost ruby in colour, with an appetising spicy fruit cake aroma. A full-bodied ale, it combines flavours of oak, caramel and burnt toffee that will march across the palate."


Väga kõrgelt hinnatud jook - 97 punkti ratebeerist ja 90 beeradvocate'ist - sellist ühtelangevust ei kohta just tihti.

Disain - proofilpudel, tagasihoidlik heledates toonides disain. Kreemikas suuremulline vaht moodustab nelja sõrme laiuse kihi kannus, mis kahaneb kiirel kohinal. Õlle värvus - sügav rubiinpunane.

Aroom on väga meeldiv, tummine ja tihe. Inglise eilide puhul pole see just tavaline, aga tõepoolest siin on karamelli ja iirist, kuhjaga linnaseid ja veidi vürtsi. Magus-külluslik aroom koos tammise lisanoodiga kinnitab arvamust - tegu on inglise vastega belgia tripel- või isegi quadrupel-õllele.

Esmamaitse on sametine, iiris-magusakas koos kerge kibeka kõrvaltooniga. Keskmaitses tunned väga külluslikke ja padipehmeid linnaselaineid loksumas üle keele. Lõppmaitses avanevad mõõdukalt röstitud linnaste karamellised väravad, tugevdatuna tammevaadi kirbetest sepistest. Järelmaitses tajud mõõdukalt alkoholiseid noote ning mahedat-külluslikku linnasepaitust.

Keskmisest raskema kehaga, õlisepoolse paletiga, suurepärase magus-mõrkja-vürtsika buketiga rüübe. See õlu ei taha enda kõrvale suuremaid sööke ... ehk vaid veinikastmes jänesekoivake või midagi muud sama hedonistlikku ja pisikest.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment