Sunday, May 12, 2013

Fontaine Noir

Fontaine Noir (Kastani pruulikoda). pdl 0,33 l. alc 7,2%. liigimääratlus: American black ale.

Tootjainfo: "Fontaine Noir on American Black Ale stiilis jõuliselt tsitrusehõnguliste humalatega rikastatud tume kange eil. Lõhnabuketti kujundavad Cascade humalad ja röstitud linnased. Maitsekrõbedusele lisavad värvi linnastamata röstitud oder ja Northern Brewer humalad. IBU 78"

Kujundus - mnjah, nagu te näete, ei näe te midagi :) Mustale sildile musta värviga trükkimine on omamoodi andekas, aga silmimurdev.

Helepruun vaht moodustab kahesõrmese kihi, mis taandudes ei jäta endast mingeid jälgi. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must.

Aroomis domineerib hapukas röstlinnas ja selle suitsune põhitoon, lisandub šokolaadi ja väheke tsitruseid. Esmamekk on tihe ja hapukas-kreemine. Keskmaitse muutub väga jõuliselt mõrušokolaadiseks ja kõrbenud leivamaitseliseks, millele oleks kui määritud pohla toormoosi. Lõppmekis võimutseb mäekõrguselt röstlinnas, šokolaadikreem ja vürtsikas suits. Järelmaitses jääb seda va suitsu isegi häirivalt palju, kuidagi toores ja kõrbenud olekuga on see. Soovitus pruulmeistrile - proovi tuua õlu rohkem balanssi, lisades magusaid noote.

Keskmise kehaga,  kergelt kleepja paletiga, mõrkjas-hapu buketiga domineeriv rüübe. Seda sobiks vaigistada tubli teravas marinaadis šašlõkiga.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment