Wednesday, May 29, 2013

Chimay Triple


?6?Chimay Triple (Chimay). pdl 0,75 l. alc 8%. liigimääratlus: abbey tripel ehk kloostri kolmekordne.

Tootjainfo: "The Chimay Triple, last-born of the Abbey, is labelled "Cinq Cents" on the 750 ml bottle. Of a golden colour, the Trappist beer combines sweet and bitter in a rare balance. The beer's aroma felt in the mouth comes from the hops' perfumes: above all, they are fruity touches of Muscat grapes and raisins, even ripe apples. This traditional Belgian beer is best savoured fresh at a temperature of from 6 to 8°C." Viimast lauset, mis on pärit marketingimehe sulest, ärge jummale eest võtke tõsiselt! Tunduvalt huvitavam on info ratebeeril lehelt: "Ingredients: Water, malted barley, wheat starch, sugar, hop extract and yeast. See Protz (beer-pages.com/protz/features/chimay.htm) and John White (www.whitebeertravels.co.uk/chimay.html) " Nisutärklise kasutamine on põnev!


Minimalistlik sildike, pudelit ehib vaid edevavõitu klaasile trükitud kaela-etikett.

Valge tihe vahumüts on tublisti püsiv ja kenasti kleepjas. Õlle värvus - klaarilt helekuldne.

Aroom mõjub ülimalt meeldivalt, justkui nuusutaks puuviljakorvi, mis on täis heledaid vilju, lisaks viinamarjadele ja rosinatele tajub Gambrinus siin veel kuivatamata viigimarju ja mahlaseid pirne.

Esmamekk on kergepoolne, magus-vürtsikas. Keskmaitse muutub väga mahlaseks ja värskeks, siin on pirnimahla ja muskaati, veidi vaniljet ja viinamarju, lisaks korralik annus heledaid linnaseid. Lõppmaitses mutub lausa puuviljakeeksi sarnaseks, mille immutamiseks on kasutatud heledat rummi. Järelmaitses tajud mõrkjat humalat ja sametist muskaadiga maitsestatud vaniljekreemi.

Keskmise kehaga, nõrgalt kleepjas, magus-mõrkja buketiga väga nauditav rüübe. See sobiks suurepäraselt täiendama soolakamat singi- või juustuviilu, mille kõrvale tuleks kindlasti anda ka melonit või pirni.
---------
pilt tootja lehelt

No comments:

Post a Comment