Wednesday, May 15, 2013

Amarillo


http://thoughtfullibations.files.wordpress.com/2012/08/101_0133.jpgAmarillo (Brouwerij De Molen). pdl 0,33 l. alc 9,2 %. liigimääratlus: topelt-IPA. 99 punkti ratebeerist ja 86 beeradvocate'ist ... maailmaklassi õlu!

Tootjakirjeldus: "Follow up on the Amarillo winterwarmer. 77EBU Challenger,Saaz and Dryhopping with Amarillo"


Taaskord lihtne iformatiivne silt nagu sellel hollandlasel kombeks. Kolmesõrmene vaht taandub minutiga poole võrra, olles tihe ja kleepjas. Õlle värvus - oranžikaspruuni varjundiga sügavkuldne.

Aroom on oi-kui-tihe, kleejas ja vaigune. Esmamaitse mõjub jõuliselt, hapukasmagusalt ja vürtsikalt, siidpehmelt ja külluslikult. Keskmaitse ... oojaa ... see on väga intensiivne, noore kuusevõrse vaiguselt mõrkjashapu, kreemjastihe ja sädelevalt vürtsikas. Siin on midagi kergelt rummist ja biskviidilist. Lõppmaitse muutub veelgi hunnitumaks, tunned joobnustavalt palju tsitruselisi mõrkjashapusid humalaid ning datli- ja rosinamaitselisi linnaseid, mürrisarnast vürtsikat aroomi ja kuninglikku rasket, sametjat suutäit. Lõppmekk muutub õige pisut kergemaks, kuid toimub tõelise rammestajana ... selle maitsetäiuse seest ei tahaks lahkuda.

Raske keha, tugevalt õlise paleti, perfektselt tasakaalus mõru-magus-hapu-vürtsikas buketiga rüübe. Seda kuninglikku nestet tuleb tarbida ainult eraldi, omaette elamusena, söögi- ja joogikorrana! :)
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment