Thursday, May 9, 2013

Kasteel Cuvée du Chateau


Kasteel 'Cuvée du Château'Kasteel Cuvée du Chateau (Brouwerij Van Honsebrouck). pdl 0,75 l. alc 11%.

Noobli disainiga pudel mõjub oma musta kaelafooliumiga ja üsna tagasihoidliku sildiga kõrgeid ootusi tekitavalt. Teadmine, et ratebeeris on see saanud 95 punkti, lisab ainult kraade juurde.


Tootjainfo "An unequalled beer at the top of the Kasteel beer spectrum. The aroma and flavour of Cuvée du Château are those of an aged Kasteel Donker that had 10 years to evolve in the cellars of the castle."

Hele hallikaspruun mõnesentimeetrine vaht kaob kiirel kohinal. Õlle värvus - tume täiuslik rubiinpunane.

Aroom ... ohhhjaa ... noh tavapärase õllelõhnaga pole siin suurt midagi pistimit ... kui siis vaid teisel plaanil esile tulev linnaseküllus. Esimene elamus on siiki pigem ploomi- ja murakanalivka ning kergema viski moodi.

Esmamaitse on nii võimsa lõhna kohta kergepoolne, veinilik ning veidi vürtsikas. Keskmaitses kaob sõna "kerge" kohe unustusse, asemele tuleb "liköörilik" ja "pillaval luksuslik". Lõppmaitse mõjub kui ballisaali täis mõõdukalt vintis husaare keerutamas õhetavapõsiseid kaupmehetütreid kiires ja kirglikus tantsuhoos ... siin on tammist tihkust ja nalivkalikku magusat kangust, naiselikku õrna puuvilja ja sutsuke karedat röstimaitset, rämedat naeru ja edevaid kilkeid. Järelmekk taandub alkoholisesse õhetusse kui pimedasse suveöhe, viies unustusse.

Raske kehaga, kleepja paletiga, magus-hapu buketiga meeletult raskelt veinine rüübe, mil tavapärase lauaõllega pole rohkem sugulust kui Gambrinusel ja Rooma paavstil. Kui siia juurde midagi võtta, siis rammusat sinki või teravamaitselist juustu ... muu lihtsalt upuks siia maitsemerre ära.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment