Wednesday, May 15, 2013

Spiced Imperial Stout

Spiced Imperial Stout (Anderson's Home Brewed). pdl 0,33 l. alc. 11 %. liigimääratlus: imperial stout.

Tootjainfo: "A strong and bold imperial stout with hints of cinnamon, orange, coriander and chilli".

Käsitööõlle kohta muljetavaldavalt stiilne silt. Kolmesõrmene helepruun vaht vajub väga aegaselt, jättes selgeid rant klaasiseintele. Õlle värvus - rämemust.

Aroom ... juhhuuu ... see on midagi võimast ja er(g)utavat. Tšilli, suits, magus šokolaad ja kaneel on kohe tuntavad.

Esmamekk paneb austusest püsti tõusma. Nii tubli ja tugev segu apelsinidžemmist, suitsust ja tšillist, mis kohe alguses ka paadunud õllenohiku üllatama paneb - see on lugupidamist väärt! Kesmaitse muutub magusamaks, tihkemaks ja tublisti vürtsikamaks, keel hõljuks kui mesises tšillikastmes, mida õilistavad tsitruste tükid ja tumendab suitsune sojakaste. Lõppmekk ... oijummel, kui isane see on! Siin on lausa koduleivalikku nätsket tihkust ja tubli tšillikastmega vürtsitatud šašlõki tummisust. Järelmaitse muutub taaskord suitsuseks ... süveneb veendumus, et istud grilli ääres, milles särtsuvad ja suitsevad küpseva liha alt tilkuvad sädelevad rasvapiisad.

Keskmisest raskema kehaga, õlise paletiga, magus-hapu-vürtsika buketiga megarüübe. Oi sina sinine sitikas, Gambrinus on õnnistatud, et sihandset asja proovida saab! Jätke ära kõik, nii grill kui liha kui leib ja sääsepirin, nautige selliseid maitseid ja tunnete elu ehedat maitset!
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment