Tuesday, May 7, 2013

EVA kiusatus

EVA kiusatus (Kastani pruulikoda). pdl 0,33 l. alc 6,5%. liigimääratlus: belgia IPA.

Tootjainfo: "EVA kiusatus" on eksperimentaalne Belgia IPA stiilis õlu. Oma humalahõngu päris õlu Sterilng humalatelt. Täiendavat vürtsikust annab Belgia päritolu pärm." Lisaks leiab sildilt ka IBU näitaja 36.

Informatiivne, aga siiski kaunike sildike. Klaarvalge vaht täidab alguses 90% kannust, taandudes ääääärmiselt aeglaselt ning ilmutades seejuures päris kena haakumisvõimet klaasiseintel. Õlle värvus - kirkalt kuldkoldne.

Aroom mõjub veidi vürtsikalt ja pärmiselt ning tõepoolest belgia õlledele omaselt puuviljaste nootide küllaselt. Esmamekk on keskmisest kergem ja murumõru, siidine ja linnaseline. Keskmaitses sulanduvad meeldivalt need kaks vastandlikku pool - maiselt, mullaselt ja heinaselt mõrkjas humal ning puuviljasoe karamelline pärmimekk. Lõppmaitse muutub ootamatult kergeks ja klaariks, sidrunikooreselt mõrkjaks ja väga värskeks. Järelmekk annab huvitavalt veinise ... sellise noore valge kuiva veini karedus ja värskuse noodi.

Kergepoolse kehaga, mõrkjas-hapuka buketiga, värske ja kuiva olekuga rüübe. Siia juurde sobiks oivaliselt mõni rammusam singiviil.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment