Monday, May 6, 2013

Westmalle tripel


Westmalle tripel (Brouwerij der Trappisten van Westmalle). pdl 0,33 l. alc 9,5%. liigimääratlus: tirpel, täpsemalt trappist tripel.

Tootjakirjeldus: "Westmalle Tripel is a clear, golden yellow Trappist beer that undergoes a secondary fermentation in the bottle (9,5% alcohol). It is a complex beer with a fruity aroma and a nice nuanced hop scent. It is soft and creamy in the mouth, with a bitter touch carried by the fruity aroma. An exceptional beer, with a great deal of finesse and elegance. And with a splendid long aftertaste.

The Westmalle Tripel is indeed called the “mother of all tripels”. This type of beer was first brewed in Westmalle abbey in 1934 when the new brewing hall came into use. The current formula has stayed practically unchanged since 1956, thus more than 50 years."

Lihtne konservatiivne kujundus reljeefpudelil mõjub vägagi soliidselt. Peopesalaiune valge vaht täidab klaasi, taandudes vaiksel kohinal ja jättes seintele arvestatavad jäljed. Õlle värvus: klaar heledapoolne kuldkollane.

Aroom mõjub belgia pärmidele omaselt, õrnalt puuviljaselt ja vürtsikalt. Esmamaitse paneb keeleotsa kirbelema vürtsidest ja laulma mõnusast karamellsuhkrusest paitusest. Keskmaitse annab endast välja kolmekordse linnasekoorma pehme külluse ja karamelja virsiku ning vähese vürtsika pärmi. Lõppmaitse muutub veiniseks, luksuslikult linnaseliseks, vaniljekooreseks ja karameljaks. Järelmekk kinnitab end pikaks ajaks suulakke tammise, alkoholisooja ja vürtsiterakestena intensiivse templina.

Üle keskmise raske kehaga, kleepja paletiga, magus-vürtsika ja kuiva buketiga üliõlu! See sobiks ilmselt oivaliselt mõne pikalt laagerdunud kivikõva juustulaastuga.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment