Saturday, April 19, 2014

Twisted Thistle IPA (5,6%vol)

Twisted Thistle IPA (5,6 %vol) - see täpsustus on oluline, kuna on olemas ka samanimeline 5,3 %vol ja 6,1 %vol kangune rüübe. pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeer pole veel leidnud koondhinnet, beeradvocate ei tunne seda jooki üldse.

Tootjainfo: "Twisted Thistle is our flagship American-style IPA. We use loads of challenger, cascade and Hersbrucker hops to produce a beer that greets you with an amazing nose-full of grapefruit aroma and follows up with a refreshing bitter bite. Enjoy it cold, with good friends. NOTE: This has different ABV from US and Europe versions. The description also mentions hersbrucker hops in addition to challenger and cascade."

Lihtne väike pudel, lihtsavõitu veidrapoolne kujundus. Erkvalge kahe sõrme paksune vahukiht on üsna püsiv ja tihe. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom on šoti eilidele omaselt leivane ja samblane, lisandub vähene puuviljane kõrvalnoot.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on karaskiliselt nätske ja samblateed meenutavalt mõrkjas. Lõppmaitses lisandub magus-hapukas mahlasus. Järelmekk on kerge ja magus-mõrkjas, meenutades vaarikavareteed.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga jõulisepoolne rüübe. Siia juurde pakuks ahjus õllekastmes küpsenud küülikut.

---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment