Tuesday, July 28, 2015

1978

1978 (Solipiwko, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "smoked", hinnang 96 punkti!! Tootja enda stiilimääratlus: Rauchbock.

Tootjainfo (google tõlke vahendusel): "1978 by Andrew Miller
RAUCHBOCK
BLG 16.5 ° ABV 6.7% IBU 32
INGREDIENTS: WATER; Malts: smoked, Munich, Pilsen, melanoidin, biscut, Caramunich®, Caraaroma®; HOPS: Mittelfruh, Magnum; Yeast: Saflager W-34/70"

Keskmist kasvu pudel, lillakas-sinisel sildil kuldne kiri. Kollakas vaht täidab pool klaasis, olles pikalt püsiv ja mõningal määral ka klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane.

Aroom on mõnusalt toekalt suitsune. Ei mitte selles mõttes, et suitsu oleks palju, aga ta mõjub kuidagi koduselt, suitsusaunaselt ja jaanilõket meenutavalt.

Esmamekk on keskmisest ehk kriips toekama kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas. suitsune, kodune, tummine ja toekas. Lõppmaitse magusakas-mõrkjas sepikune põhi kattub suitsujuustuga ja hellitab kreemikalt suulage. Järelmaitse hapukas-vürtsikas aluspõhi leiab mõnusa magus-suitsuse kaaslase. Huvitav, kas magus põhjamaine karamell-juust oleks suitsutatult selline?

Keskmisest toekama kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-suitsune-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERHEA RÜÜBE! Kuna Gambrinus pole suitsubokki varem proovinud, siis ei oska võrrelda, kuid suitsuõllede kategoorias mõjub seesinane klaasitäis küll väääägadi hästi. Suitsujuustu tahaks!
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment