Tuesday, July 14, 2015

Pipramari


Pipramari (Raba pruulikoda, Eesti). pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "abbey dubbel", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Pipramari on Belgiapärane dubbel, mille iseloomuliku vürtsise aroomi ja kergelt piprase maitse loovad koostöös Uus-Meremaa humal ja Belgia pärm."

Väike lihtne pudel, sildil upsakas punapäine piiga ja meestejärjekord :) Sentimeetrine beežikas vahukiht on hõredapoolne, vajub kiirelt kirmeks, kuid jääb siiski kihina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. 

Aroom on belgia dubbelite klassika - magusakas, karamelline, pisut vürtsikas ja mõnusalt biskviitjas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse magus-hapukas põhi täieneb parajalt karamelja täidlusega, meenutades lapsepõlve kukekommi. Lõppmaitse hapukas-vürtsikas paitus paneb keele kergelt õhkama, kuid see on sihandne meeldiv ja soe õhetus justkui seisaks õhtuse päikese kiirtes saunauksel ja laseks oma auravat keret tuule käes jahtuda. Järelmekk on vürtsikalt magus-mõrkjas, fariinsuhkru ja lagritsa segune, äärmiselt asjakohane oma stiilile.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe! Stiilipuhas belgia dubbel, mille esmakordselt eesti väikeõllede turule tulek on äärmiselt kiiduväärne. Kergeltjoodav, heas maitsetasakaalus, pakkuda koos pehmema juustu ja pähklitega.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment