Monday, July 27, 2015

Kojanarr


Kojanarr (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "blond ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kange ja humalane Blond ale, pruulitud Inglise pärmi ning uue haruldase Inglise humalasordiga Jester.
Koostisosad: vesi, oder, nisu, humal, pärm."

Huvitav, miks ingliskeelses vastes on "Crispy and hoppy blond ale"?

Väike lihtne pudel, sildil karbist välja vetruv narr. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on hõredapoolne ka mitte kuigi kaua kestev. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on leebelt, aga põnevalt magus-mõrkjas, väikese vürtsika nüansiga, marjane ja murune, puuviljane ja biskviitjas ühekorraga!

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse meenutab hapukamaid virsikuid ja rosinaid. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, tuues keelele pihlakad ja kuivatatud vaarikad. Järelmekk on kargelt greibine, mahlane ja kauakestev.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA heal tasemel huvitav rüübe. Blond ale kohta liiga humalane ... aga mitte ülevõlli. Pigem ehk bitteri poole kalduv, aga siis peaks olema ka rohkem karamelli. Ühesõnaga, väga mõnusalt joodav ja samas maitsekas joogipoolis, mida tasub igal seitsmel juhul soovitada ka neile, kes humalasse pelglikult suhtuvad.

------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Etiketil oligi "karge", RB-sse sisestaja on viltu vaadanud : )

    ReplyDelete