Tuesday, July 7, 2015

Bloody 'ell


Bloody 'ell (Beavetown, UK) prk 0,33 l. alc 7,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: IPA ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo: "Bloody ‘Ell – We have never brewed a straight IPA at Beavertown, why change the habit of a lifetime! Here we take a stripped back IPA malt bill and highly hop it with the tropics of Amarillo and Citra and pile head on with kilos of Blood Orange zest and juice late in the boil, bringing you a smack of citrus and hints of warm orange aromas. One of our favourite and most popular seasonal brews. We will be canning Bloody ‘Ell too from February until the bloody oranges run dry!"

Väike purk, pildil .. eee... apelsinikolp? :) Erkvalge vaht täidab pool klaasi, olles väga püsiv ja kenasti klaasiseinu ehtiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on ... no mis sa kostad ... apelsin mis apelsin :)

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja vaimustavalt maitsetihe, mõrkjas-vürtsikas ja tihkelt apelsinine. Keskmaitse magusakas-hapukas algus nõretab mahlast, mõrkjas-vürtsikas teine ots aga on tihe ja peaaegu marmelaadina näritav. 

Lõppmaitse ... assaraks kui hea see on ... apelsinidžemm ja mangopovidlo, rosinatarretis ja eukalüptitilgakesed moodustavad kokku lausa dekandentliku külluse ... ei ikka ülekülluse! See mõjub kui ärahellitatud aadlivõsukese korraldus tuua talle kõike head ja korraga :)

Järelmekk on omamoodi võluv segu toekast maitsetihedusest ja leebest paitusest. Aadlivõsukese guvernant tead, kuidas vaikselt ja leebel ent mõjukal moel selgeks teha, et kõike ja korraga ja kohe ette tuua ei saa ... ehkki kui väga pingutada, siis saab selle kõik ise teha!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBER_ÜBER_RÜÜBE! Fantsastiliselt maitsetihe ja samal ajal nii neetult kergelt joodav, et sellest võib sõltuvusse sattuda. Hmm, ei tea kui napsaks siia juurde ühe piiisikese piparmündilehe keele taha ja prooviks, mismoodi see elamus saaks olema?
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment