Wednesday, July 1, 2015

FLOSS (Flemish Old Style Sour)


FLOSS (Flemish Old Style Sour) (Slaapmutske, Belgia). pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: sour red ja hinnang 80 punkti.

Tootjainfo: "Slaapmutske Flemish Old Style Sour (FLOSS) is a classics - dark beer kept in huge oak-barrels. Similar to others in style, very good accompanion to food."

Väike matsakas pudel, tumepruunil sildil tünnirivi. Sõrmepaksune kollakasbeež vahukiht on hõredapoolne, kuid kauakestev. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun. Aroom on mahlaselt hapukas, vagunitäie äratuntava tammise vaniljese ümarusega ja kuhjakese punaste sõstrate keeleparkivusega.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja sutsakalt hapukas. Keskmaitse hapukus tihkus on mõnusalt toekas ja kuiva koduse veini taoline. Lõppmaitse vaniljene pehmus toob veidral kombel veelgi tugevamalt, nüüd juba vihjamisi õunaäädikaga sarnaneva hapukuse ... kuid see jääb sellise mõõõnusa tammise loori taha, et tulemus on parajalt parlanksis. Järelmekk on sõstra-toormahla ja konserveeritud paradiisiõunte vedeliku vahepealne, mahlane ja värskendav, mõrkjas ja hapukas.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga väga-väga hea tasemega rüübe, mis sobib nii hapuõllede osas algajale kui ka juba veidi kogenenumale tegelasele. Soovitav punase liha kõrvale veini asemele.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment