Monday, July 27, 2015

Behemoth Sacrum


Behemoth Sacrum (Perun, Poland) pdl 0,5 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 49 punkti. Tooja on ise sildile kirjutanud "belgian IPA".

Tootjainfo (google tõlke abil): "Sure Belgian-style beer, with the addition of Australian hops "cold". Hop aroma of exotic fruits (mango, pineapple, passion fruit) balanced malt sweetness and hints of fruit-ester. The taste is complex and intense: hops, malt, fruit and delicate spice and pepper. Gentian moderate, providing sesyjność.
Ingredients: water; malts - Pilsen, Munich, wheat, caramel, amber; Oatmeal; hops: Summer Equinox, IUNG, Elle; yeast: T58."

Keskmist kasvu pudel, valge-mustal sildil peal helge rituaalne sümboolika. Sõrmepaksune valge vahukiht on üsna kaua püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. 

Aroom. Oi kui mõnusalt puuviljane see on! Mango, papaia, kiivi ja maasika toormoos! Ohh, seda nuusutaks kohe juuuupppp aega.

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse alustab puuviljaselt, kuid siis viskab sisse vähese murumõrkja klaari mõruduse. Lõppmaitse puuviljasus meenutab vaarikamahla ja konservmangot, ananassi ja virsikukompotti. Järelmekk on kergelt vürtsikas, hapukas-mõrkjas, väga kosutav ja mõnusalt keelepäras surisev.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga Überhea rüübe! Jällegi pole nõus RB hinnanguga. Jah, kui võtta aluseks RB liigimääratlus IPA, siis on tulemus kesine. Kuid "belgia IPA" ja kõik asub omale kohale! 
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment