Sunday, July 12, 2015

Basilisk


Basilisk (Brewfist / Flying Monkeys, Itaalia / Kanada) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang 66 punkti.

Toojainfo: "’Paradise Saison’ in collaboration with Flying Monkeys. Brewed with grains of paradise, (Melegueta pepper), basil, rosemary and oranges. Hopped with Styrian Golding, Cascade and Magnum."

Väike lihtne pudel, sildil dnosaurusepea ja basiilikulehed. Valge sõrmepaksune vahukiht vajub kirmeks. Õlle värvus - kirkalt tumeoranž. 

Aroom on ausalt öeldes kummaline. Basiiliku karge värskus ja rosmariini vaigune tihkus moodustavad sellise magus-mõrkja pilve, mis takerdub su ninasõõrmeisse pikaks ajaks. 

Esmamekk on tihke, vürtsikas ja hapukas. Keskmaitse vaigune kleepjus paneb kergelt silmi punnitama ... jeebus ... saisoni hapukus jääb nüüd küll selle vaigukänkra taha kaduma! Lõppmaitse magus-mõrkjas ja vürtsikas tuhmtummine segu klammerdub keele külge. Järelmekk ... oehh ... nagu näriks vanu kuusokkaid ... või friteeritud rosmariinilehekesi.

Raske kehaga, mõõduklat karboniseerunud ja õlija paletiga, vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga FRIIGIÕLU! Vaigune saison ... no see suur et ... ei noh halb ta kindllasti pole, aga normaalsele inimesele paluks seda küll mitte pakkuda. Maitsejahtijad, see on midagi teile. Võibolla tuleks seda pakkuda koos rammusa lihaga, siis see vaigune kleepuvus oleks omal kohal, kuid lihtsalt joomiseks on see raskepoolne kraam.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment