Sunday, July 19, 2015

Kernu Laager

Kernu laager (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Liigimääratlus: suitsune laager

Tootjinfo: "sisaldab: vesi; Munich Light, suitsu, Melano ja Black linnaseid; kaerahelbed, kadakas; Mount Hood ja Marynka humalad."

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kreemikas hõre vaht vurtsab pudelist ja täidab üle poole klaasist, olles mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on esmase lämmatava süsihappegaasipilve taandumisel suitsune ja karameljalt magusakas.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas. Keskmaitses domineerib suits sel määral, justkui oleks keele külma kaminasse toganud. Lõppmaitse hapukas-mõrkjas toon meenutab lõkke kohal suitsutatud leivakoorikust tehtud kalja. Järelmaitse hapukas vine tundub veidi vesine, kuid pisuke vürtsikus annab mõnusa lisaväärtuse.

Kergepoolse kehaga, väga tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-suitsune-hapukas-vürtsika buketiga keskpärane rüüpeke. Kaerahelbeid oleks pidanud rohkem panema, ning kadakas on sootuks kadunud. Terav hapukas suitsusus lämmatab muud maitsed. Aga noh, koos käntsaka rammusapoolse suitsusingiga moodustaks paraja paari.
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment