Monday, July 20, 2015

Black Boss Porter


Black Boss Porter (Witnica, Poola) pdl 0,5 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "baltic porter" ja hinnang 75 punkti.

Tootjainfo: "Successfully exporting to Sweden, USA and Germany. Many medals and awards winner." No mis kuradi info see veel on???

Keskmist kasvu mürsukujuline pudel, lakooniline sildikujundus. Tumekreemikas vaht täidab ligi pool klaasi, püsides märkimisväärselt kaua ning ehitdes klaasiseinu tiheda vahupitsiga. Õlle värvus - kirkal murelipunane. 

Aroom mõjub vastuoluliselt. Kaugelt hoovab ninna magusakas šokolaadine vine, lähedalt nuuskides aga on see happeline ... ja mingil veidral moel tekib seos grillitud tomatiga!

Esmamekk on tihkepoolne ja magusakas. Keskmaitse algab sama magusal kohvisel noodil, kuid liigub siis hapukamasse röstleiva maailma. Lõppmaitses on nii röstitud pähkleid kui ... jällegi seda tomatit ... misasja see siin teeb? Järelmekk mõjub kummalise segune pähklisiirupiga maitsestatud kohvijoogist ja leivakaljast ... kuid õnneks järel-järelmaitses tuleb taas esile päästev röstlinnas, mis meenutab, et tegelikult on tegu päris hea õllega.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas buketiga omanäoline rüübe. Balti porterina magusakas, kuid mingi kummaline rauarohke hapukas kõrvaltoon rikub muidu positiivset üldpilti. Hmm, võtaks siia juurde killukese mõrušokolaadi?
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment