Friday, July 17, 2015

Juminda Tume


Juminda Tume (Veldi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "stout", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "koostisosad: odralinnas, rukkilinnas, vesi, suhkur, pärm, humal"

Väike lihtne pudel, haugsarveline põder sildil :) Pruunakas suuremulline vaht täidab üle poole klaasi, kuid ei ole kuigi püsiv. Õlle värvus - must. Aroom on suitsune, hapukas, sigurikohvi ja rukkileiva kuivikute taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja naksakalt hapukas-mõrkjas. Keskmaitse hapukas leivkooriku põhitoon saab endale lisaks magusaka kohvi ja kamašokolaadi. Lõppmaitse kõditab veidi vürtsikalt suulage, meenutades nüüd põnevat segu külmast kohvijoogist ja mõne tilga aniisi ja tera vürtsiga timmitud ploominalivkast. Järelmekk on kuivapoolne, hapukas-vürtsikas ja väga mõnusalt kosutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe, mida võiks pigem nimetada "dry stout", suurepäraselt maitsetasakaalus ja ülimalt maitsekküllane! Gambrinus kiidab pärmivalikut, mis annab sellele joogile mõnusa vürtsika särina, muutes üldmulje veelgi paremaks. Serveerida koos grillitud köögiviljadega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment