Tuesday, July 14, 2015

El Mosaico

El Mosaico (Käbliku, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,9 %vol. Liigimääratlus: APA

Tootjainfo: "El Mosaico on suviselt kerge ning maitseküllane õlu, mille valmistamiseks on kasutatud Käbliku talu kaevuvett. Sellele on lisatud Pale, Gold ja Ruby linnaseid. Mõrudus on saavutatud Columbus humalaga ning maitse ja aroomi eest hoolitsevad tugevad Eldorado ja Masic
IBU 55"

Väike lihtne pudel, sildil mehhiko sombreerodega pasunistid :) Sõrmepaksune vahukiht on tugev ja kauapüsiv. Õlle värvus - kirkalt punakasoranž. Aroom on magusakas, meeldivalt trooopiliselt puuviljane.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on magusakas-mõrkjas, linnasetihe ja sidrunikoorene. Lõppmaitse hapukas-mõrkjas olek meenutab greibimahla, mida on segatud mangomehuga. Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, karge ja kosutav.

Keskmises tiba kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga väga hea tasemega rüübe, mis on pigem ikka IPA kui APA. Mõrkjus kipub minema juba kibekuse poolele, seda tuleks veidi maha timmida. Kuid mõnusalt kosutav klaasitäis on see ka praegu!
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment