Tuesday, December 22, 2015

Donker (Dormaal)


Donker (Hof ten Dormaal, Belgia) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "belgian strong ale" ja hinnang 72 punkti.

Tootjainfo: "Hof ten Dormaal Dark is an original amber colored ale brewed strictly via traditional methods. It is bottle-conditioned and uses a top-fermenting house yeast strain. The grain and bittering hops are produced on the Hof ten Dormaal farm."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusdisain seekord tumepruunil põhjal. Sõrmepaksune pruunakas vaht taandub üsna peatselt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. Aroom on mõrkjas-magusakas, kõrvetatud linnaste ja üleköetud leivaahju taoline. 

Esmamekk on uskumatult happeline sellise mõrkja lõhna kohta!?! Metskirss? Keskmaitse on hapukas-mõrkjas, lihtsalt oivaline segu sour-ale ja belgia tumedast õllest! Mis toimub? See ei ole ju "belgian strong ale" ja ka mitte "donker"!? Aga sa pagan kui meeldiv see segu on :) Lõppmaitses on hapukat kohvi ja veidi kõrbema läinud punase sõstra marmelaadi. Järelmekk ujutab keele üle otse oivalise jõhvikatarretisega ja leivakreemiga. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse ning samas sametise paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-maguskas-vürtsikas-hapukas paletiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Gambrinus on segaduses. Juhul kui see pudel on lihtsalt hapuks läinud (sest see õllestiil EI PEA hapu olema), siis sai tulemus kogemata oivaline. 

---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment