Thursday, December 31, 2015

Big Ass Money Stout


Big Ass Money Stout (Lervig / Evil Twin, Norra / USA) pdl 0,33 l. alc 17,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo: "Collaboration with Evil Twin Brewing. Ale brewed with pizza."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt täiendatud ka oma kaaspruulikoja elemendiga. 

Misasi see klaasi nõrgub??? Tõrv? Asfalt? Lillakalt veiklev nafta? Ja kuulge, kas see mustjaspruun ollus on õllevaht? Kõik ju teavad, et õllevaht peab olema kohev ja helevalge!

Aroom. Jeebus. Mu nina on kirsimarmelaadi täis! Kirsimarmeldaai ja punasesõstraželeed. Kosmose kommi ja rummikooki. Mustast ploomist tehtud povidlot.

Esmamekk. Mmmmmmmmmmmmm. Miskuramuse asi! Palinka. Ploomilikööriga nõrgumiseni immutatud bezee. Kohviliköööööööör. 

Keskmaitse. Võehh. No nüüd peab küll korraks vait jääma ja seestunult pobisema. Kassakurjavaimu juurikas oskad öelda, mis otsast see vedelik peaks õli olema? Õlu ikka. Või siis ikkagi õli? Ploomiõli vainlliga ja brändis leotatud kuivatatud kirssidega. Viigimarja-lagritsa liköör.

Järelmaitse. Võdõtt, käib kuklast judin läbi. NO EI OLE OLEMAS! Selliseid sõnu pole olemas, sellist õlut pole olemas, mind pole olemas. Piparkooke ei tehta ju Riia balsamiga? Mustsõstra Riia balsamiga.

Kohutav. Kolossaalne. Kosmiline. Aga sigaheajahunnitultmuljetavaldav. Mulle vist hakkab nüüd ka Riia balsam meeldima. Või siis mitte. Aga no see kraam. Ahmingeära, las ma toibun. 

See õlu väärib vist postamenti. Aga pitsat ma üles ei leidnud :)
--------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment