Thursday, December 17, 2015

Eksperiment nr 15 "Magustoit"

Eksperiment nr 15 "Magustoit" (Rotiküla, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Liigimääratlus: tume eil

Tootjainfo: "Koostis: Pale Ale, Munich II , Caramunich, Carafa, nisulinnas, linnaseekstrakt; humalad: Goldinger, Fuggles, Willamette, Pärm S-04"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Tumepruun vaht täidab ligi pool klaasi, kahanedes üsna kiirelt kirmeks. Õlle värvus - tumepunase helgiga mustjaspruun. Aroom on magusakas, röstine ja kohvise hapuka alatooniga.

Esmamekk on keskmises kriips kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub veidi täidlasemaks, meenutades ploomitäidisega šokolaadi. Lõppmaitses tuleb esile hapukam pool, mis segab kokku kohvi ja vanilje, kallab sellesse tilga Vana Tallinnat ja raputab peale kakaopulbrit. Järelmaitses ronib aga eelneva külluse alt välja veidi toorevõitu hapukus, linnase-ekstrakti kasutamisest tulenev nüanss. Ei, ega see ei riku üldpilti ära, aga mõjub pisut odavalt. Samas tuleb kiita suhteliselt lahja joogi puhul sellise maitsekülluse saavutamise eest!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga VÄGA heal tasemel rüübe. Väike piparkoogike kõlbaks siia juurde päris kenasti :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment