Saturday, December 12, 2015

Lumepimedus


Lumepimedus (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "A refreshing Wheat IPA brewed with a large amount of juicy hops, bringing forward notes of ripe fruits, white currants and gooseberries.
Malt: Wheat, Pilsner, Arome, Oat
Hops: Nelson Sauvin, Hallertau Blanc, Citra
IBU 60"

Väike lihtne pudel, lumesse tallatud jälgede kõrval vedelevad piip ja prillid :) Sõrmepaksune valge vahukiht on hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroomis tubli ports mustsõstraleti, märgi loomakarvuja valgeid viinamarju.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja krõpsakalt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse mõrkjus kerib end kuskil üle-võlli lähedusse, aga siiski veel tiiru peale ei tee. Pajukoore ja heinavarre magus-mõrkjas parkiv olek meenutab kuuma suvpäeva järel jahtuvat loodust. Lõppmaitse mõrkjus seguneb magusakama linnasetooniga, millesse sekkub kuiva valge veini hapukus-mõrkjus. Järelmekk on eelneva karmi sissejuhatuse järel ootamatult kreemine (kaerahelveste mõju!) ja pehme, ehkki mõrkjas-mahlast greibist hapukust pole keegi ära muutnud.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Üks karmimaid nisuIPAsid mis üle Gambrinuse keele voolanud, kuid samas mõnusalt mänguline ja mitmetahuline. Suitsutatud veisemaksa viilakad võiks siia kenasti akomponeeruda.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment