Thursday, December 24, 2015

Mõdu 2

Mõdu 2 (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: mõdu

Tootjainfo: "Mesi, vesi, jõhvikad, sidrunikoor, taniin, pärmitoit, irish moss. Pärm Bioferm Champ.
Pudelisse 23.10.2014"

Väga vahva kujuga proofilpudel, selle pruulmeistri kohta ebatavaliselt tagasihoidlik sildikujundus. Valge vaht kaob kiirel kahinal ... noh ega mõdud pole kunagi mingid vahumeistrid. Joogi värvus - kergelt uduselt helekollane.

Aroom ... oi see paneb naeratama! Jõhvikad, jõhvikad ja veelkord jõhvikad! Mahlane ja sädelev, soe ja sõbralik.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse hapukas algus keerab end kohe mõrkjasse poolde kummuli ja siputab jõhvikakoibi. See mõjub kui lonks päikesepaistet koos killukese rabaõhuga. Lõppmaitse vürtsikas mõrkjus paneb mõnust silmi kissitama ... mhhhh kui kosutavalt ja turgutavalt see mõjub! Järelmekk taandub kui päikeseloojang suveõhtul, kumades kaua ja soojalt, pannes sisemuse helgelt kumama.

Kergepoolse kehaga, hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga MEGATASANDI RÜÜBE! Klassikaliset mõdust on see jook sammukese eemale, kuid see marjane lisand sobib lihtsalt oivaliselt. Aastake küpsenud mõdu on veel nooreke, nii mõnedki nurgad vajaks veel maha lihvimist, kuid Odin näeb, et jõuluõhtul peale rasket söömaaega lööb see sisikonna käima ja teeb ainult head :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment