Tuesday, October 22, 2019

13


13 (Humalakoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - English" ja 3,61 punkti

Tootjainfo: "Suurest kogusest odralinnastest pruulitud magus puuviljane ning karamelline odravein."

Väike lihtne pudel, kuratlik sildikujundus. Vähene tumekollane vahukiht kaob üsna peatselt. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. Aroom on raske, magusapoolne, puidune, kanarbikune, mesilasvahane.

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magus, mesilasvaha ja taruvaigu segune. aeglane ja mõtlik. Keskmaitse on mõrkjas-vürtsikas, ürdine, röstine, karamelline, kaneeline ja tarduv. 

Lõppmaitse muutb veelgi vaigusemaks, tardaineliseks ja vaskseks. Vaskuhmris puruksrudjutud pihlakad. Öölambi valguses tühjaksloetud raamatud.

Järelmekk. Taruvaigutõmmis meeveinis, datlimesi ja küünlamõtted, mõminaräpp ja lahtised aknad.

RämeRaske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja naftaliku paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASEME rüübe! Alkohol on peaaaegu peidus, kuid siiski tunda. Ürdine ja raske, nastoikane ja aeganõudev. Klassikaline stiil ja puhas teostus.Vau-efekti pole, kuid kiiduväärt esmategu pudelis sellelt kojalt nii ehk naa.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment