Thursday, October 17, 2019

Ravnodenstvie - Isaly Barrel Aged


Ravnodenstvie - Isaly Barrel Aged (Lehe / Vasileostrovskaya, Eesti/Venemaa) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Russian Imperial" ja 3,99 puntki

Tootjainfo: "The rich imperial stout which was brewed with chocolate malt and flavoured with Madagascar vanilla was born from the co-operation with the brewmaster from St. Petersburg. This proud beer might have fit to the tables of the Czar’s court in the old days but the aficionados of craft beers are entitled to enjoy it nowadays.
This version is barrel-aged in Islay Whiskey barrels.
IBU 110"

Algversiooni kirjelduse leiab siit.

Väike lihtne pudel, efektne must-valge-kuldne silt. Piimaga kohvi karva pruun vahukiht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - lõppmust.

Aroomis on esma- ja aukohal viski. Kergelt suitsune viski. Selle taga laiub karamelliseerunud iiriskommi ookean koos pehme kohvipudinguga.

Esmamekk on pehmeraske. Raskepehme. Mägipehme ja õliraske. Magus ja tühm. Mõrkjas ja tuhm. Naftalikult veiklev. Aurikuna sõitev. Mutsti ja mütaki, otse kaldasse kinni.

Keskmaitse. Turbasuits. Pehme ja ploomine on see turvas. Ja veidi lagritsane see suits. Ning lõputu on öine taevas miilava turbalõkke kohal.

Lõppmaitse. Ploomiturvas. Turvaploom. Siilipodin aianurgas. Viimased öised istumised väliterassil, kus öö keskel kahutab kuu. 

Järelmekk. Kõrvetatud koorekaramell. Lainetav ja hõbemust nagu vaevunähtav ööpilv, mida sa pigem aimad kui leiad, pannes tähti kirvendama ja silmi pingutades fokusseeruma, mõistmaks kas sa oled juba ülemäära vintis või libises midagi üle tähtede ja midagi pehmet su püksisääre. See viimane oli kass, ole mureta.

MEGA. Mõnumega. Õrnsuitsuse viski õrnsuitsuse pai õrnsuitsune pehmus. Suitsudessert. Siuke malbe ja pontsakas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment