Thursday, October 24, 2019

Surtur nr 38


Surtur nr 38 (Borg, Island) pdl 0,33 l. alc 10,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 98 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,16 punkti.

Tootjainfo: "Brewed for Þorri-season (winter).
Named after a Jötunn (giant) from the Nors Mythology, a major figure in the events of ragnarök, carrying his big fire-sword and burning down the earth.
IBU 40"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus mustal foonil. Pöidlapaksune tumepruun vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - tökatmust. 

Aroom. Mnjaaaaaa. Nüüd võiks panna peale plaadi kahe sõnaga: kohvi ja šokolaad. Või siis vastupidi: šokolaad ja kohvi. Kui sulle meeldib üks või teine, siis võid oma nina siia klaasi jättagi. Kui meeldivad mõlemad, oled kadunud hing.

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-hapukas, šokolaadine ja tihke. Keskmaitse muutub magusaks, kohvikondenspiimaseks, mida samal ajal ergastab kaneel ja pohlaliköör. Kummalin kombo, kas pole? Aga kui te vaid teaks, kui hea kombo see on!

Lõppmaitse - mõrušokolaad, mustad ploomid, kringlikontsik, mustad rosinad, magustamata pähklikreem ja taaskord šokolaad.

Järelmekk - kohvikaramell. Hapukas kohvikaramell. Pohlasiirupi ja koorelikööri täidisega mõrušokolaadi kommike, mille peale on raputatud värskeltjahvatatud musta kohvi.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Ideaalses balansis, mitte liiga palju ühtegi maitsenurka kalduv imp.stout, üsna musternäidise lähedane tegelane.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment