Thursday, October 10, 2019

As Good As It Gets


As Good As It Gets (Põhjala, Eesti / Rootsi) pdl 0,33 l. alc 17,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: " Stout - Imperial" ja hinnang on 91 punkti! Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja 4,51 punkti.

Tootjainfo: "Collab with De Struise Brouwers. A celebratory Imperial Stout, double barrel aged for two years in Pedro Ximenez sherry barrels and Heaven Hill bourbon casks."

Väike lihtne pudel, lahedalt, lausa geniaalselt lihtne ja efektne sildikujundus. Sentimeetrine tumekollane vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus ... no nii must kui üks must olla saab.

Aroom. Metalne ja viskine. Röstine ja suitsune. Magus ja portveinine. Ämbritäis tumedaid rosinaid. Tundide kaupa verandatrepil istumist, pilk taevas ja süda tähtedes.

Esmamekk. Unistused soojusest saavad siin teoks. Lonks brändit rosinatega. Käetoetus kivile, mis mäletab päevapäikest.

Keskmaitse. Ohhh. Sulakuld. Veidi krõbe, suti kõrbe. Kruti raadio vanale jaamale. Kuula neid kaugeid kahinaid. Aga selleks peab sul olema see vana raadio. Peas. Rohelise silmaga.

Lõppmaitse. Täius. Täidlus. Raskus. Vanus on vaid number. Ja aed ning trepp ja kivi su hinges. Rahu ja vaikus. Suurepärane foon selleks, et nautida maitseid. Emotsioone nende uues sügavuses, kui enam ei paina pinnapealsuse virved. 

Järelmekk. Võtke endale aega sõbrad. Tilgutage maitseid oma meeltesse. Koguge pärleid ja ärge raisake aega hallusele. Tuimus ja keskendumine on kaks eri asja. Ei pea paisklema ringi, selleks et meeldida kõigile. Kuid see millest hoolid, hoidku sind tukslemas.

JÄÄGITULT ERAKORDNE! Sellest maitsetulvast võiks kirjutada teatmeteoseid. Siia on täiesti ebaausalt kokku korjatud umbes pool maitseilma küllusest. Et sellest mitte nokauti saada ja allajäänult mitte halvasti öelda, võtke aega. Võtke palju aega. Tilkhaaval võtke seda aega. Laske esmaehmatusel külgi mööda maha nõrguda ja võtke järelejäänust maksimum.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment