Monday, February 3, 2020

Baltic Pride


Baltic Pride (Põhjala / Pinta, Eesti / Poola) pdl 0,33 l. alc 12,5 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic", hinnang poel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Baltic" ja 3,84 punkti.

Tootjainfo: "Collab with Pinta. An old world Stock Imperial Baltic Porter, featuring a blend of fresh bottom-fermented Baltic Porter and barrel aged top-fermented Baltic Porter"

Ummmm. Et siis kaks eri versiooni balti porterit, mis üks on eili stiilis tehtud? Ja veel vaadis hoitud ... mille vaadis? Segane värk!

Väike lihtne pudel, sildil segaselt paigutatud, kuid vähemalt arusaadavad mere-metsa-taevavaated. Pruun sõrmepaksune vaht on hõredapoolne ja kiirelt kaduv. Õlle värvus - totaalmust. Aroom on ülimalt delikaatne, lastes tunda vaid õrnalt rösti ja veel õrnemalt ploomi. 

Esmamekk on raske, magus ja veidi õline, ploomine ja šokolaadine. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja nüüd mõrušokolaadiseks, omandades õilsaid ploomiveinilikke noote ... või õigemini ploomikompoti ja rummi noote!

Lõppmaitse rullib lahti kakao, puistab sellele ploomilaaste, niristab üle tõrvjaks keedetud vahtrasiirupiga ning saputab peale röstitud pähklite tolmu. Järelmekk rullib saaduse ruletiks, lõikab seibideks, torkab kaneelitikukeste otsa ja kastab sulatatud mõrušokolaadi sisse.

Vägagi raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõru-hapukas-mõru-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe. Väga meeldiv ja rammus dessertõlu, mida sobiks pakkuda koos ploomikoogiga. Aga ikkagi jäävad need küsimused - mida tähendavad need kaks eri stiilis balti porterit, mida annab nende kokkusegamine ja mis vaat siin väidetavalt mängus on? Juhul kui teaks vastuseid kõigile neile küsimärkidele, siis mõistaks ehk innukamaltki kiita.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment