Monday, February 17, 2020

Blueberry Sour Ale


Blueberry Sour Ale (Mallakosken, Soome) pdl 0,33 l. Alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang 27 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja 3,36 punkti

Tootjainfo: "Stingingly sour ale with fresh blueberries from eastern Finland. 1st brew as a collaboration with Maistila brewery
IBU 11"

Väike õlakas pudel, tumelilla raskelt-loetav sildikujundus. Vanaroosa vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib üsna kenasti, mis on hapuõlle kohta üllatav. Õlle värvus - veidikese udune lillaka varjundiga udune. Aroom on hapukas ja marjane, aga ega mustikaga seda kokku küll ei oska viia ... noh aga ega mustikal pole ka väga selget lõhnanägu.

Esmamekk mõjub üllatavalt kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitse lisab küll natukese keha, kuid hakkab samas ka hapukas-mõrkjalt keelt parkima. Lõppmaitse ... noh nagu mustikamahla jooks, ilma suhkruta tehtud metsmustikate mahla. Järelmekk - täpselt samamoodi jätkub ja lõppeb ja jääb kurikauaks keelele püsima.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkja buketiga üüratult igav rüübe. Metsmustikate kergelt läbikeedetud mahl, aga mitte õlu. Aga samas on see ju mingil kummalisel moel huvitav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment