Tuesday, February 25, 2020

West Coast Wheat Wine


West Coast Wheat Wine (Baird, Jaapani) alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang 84 punkti. Untappd ütleb: "Wheat Wine" ja 3,68 punkti

Tootjainfo: "The flavor is characterized by a deep, layered wheat complexity that is slightly fruity and brandy-like in its sweet body. The finish is warm and fleetingly sweet.
IBU 80"

Gambrinuse Tartu poe õllekraanist kaasa võetud kraam, sestap puudub silt. Vahtu praktiliselt ei teki. Õlle värvus - kirkalt merevaigukarva. Aroom on täidlaselt magus, veidi koorevenise, karamellkommide ja pärnaõiemee vahele jäävalt mõrkja alatooniga külluslik lõhnapilv, mis tahaks nina klaasi külge kleepida.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magus, õige õrna vürtsika soojusega. Keskmaitse ... ooo ... see kraam oleks justkui tammevaati näinud, selline suurepärane tasakaal mõrkja parkivuse ja magusa täidluse vahel. Lõppmaitse toob esile hapukama noodi, mis meenutab ehk marineeritud kreeke või aivasid ... või hoopis metsõunade kompotti? Järelmekk segab kokku koorevenise, tatramee, taruvaigu ja veidikese aniisi, see magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas komplekt on otsekui maitsetasakaalu supernäidis!

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-maguskas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Ideaalses maitsetasakaalus suurepärane nisuvein, mille muudab mõnusalt külluslikuks tavapäratult kõrge ja vürtsika noodiga humalakoorem. Tõsi küll, puudub ka wow-efekt, kuid samas on kraam ohtlikult kergelt joodav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment