Sunday, February 16, 2020

Suporter


Suporter (Suurupi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,4 %vol. Ratebeer ei tunne ei tootjat ega toodet. Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Odralinnased, vesi, humalad, pärm, mandariinid, kaneel
IBU 44"

Väike lihtne pudel, sildil kentsakas jõulustseen. Pruun vaht täidab üle poole klaasi ja püsib ehitusvahuna kaua. Õlle värvus - tuhmilt sügavik-punakas-pruunikas-must. Aroomis domineerib röstitud linnastamata odra spetsiifiline ja mitte just kuigi meeldiv lõhn, mida võimendab kaneel. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas, röstine ja leivakaljane. Keskmaitses tuleb kohale lõhnast tuttav kõrvetatud oder, kuiv kõrbenud kaneeline krõbedus muudab selle veel teravamaks. Lõppmaitse muutub hapukamaks-mahlasemaks, ilmselt on tegu mandariinide päästva puudutusega. Järelmekk on juba isegi päris meeldiv, kõige lõpuks kohale jõudev piparkoogine-glasuurine magusus lepitab muidu ülemäära kõrbenud põhitooniga.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-kirbe-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga nii ja naa rüübe. Linnastamata röstitud odra lisamine on üks kuramuse peen mäng, sellega ülepingutamisel muutub lõhn lebraks ... kuid lonksu lõpuks pääseb suhteliselt meeldib ja balti porterile omane magus täidlus maitsepilti päästma.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment