Friday, February 21, 2020

I Quad You Not


I Quad You Not (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Sour / Wild Beer“ ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Quadrupel" ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "We love Belgian beers. We love sour beers and we especially love sour Belgian beers. I Quad You Not - kettle soured Belgian Quad made with our dear Belgian friends from DOK Brewing. Belgian.
IBU 25"

Keskmist kasvu purk, arusaamatu tumelilla sildikujundus. Kollane tihe vaht täidab pool klaasi ja püsib märkimisväärselt kaua. Õlle värvus - kirkalt tume kisipunane. Aroom on pisut kentsakas - sellist röstist, isegi õhkõrnalt suitsust elementi ei oota ei quadist ega hapuõlledest ... aga mingi hapu noot seal taga ju luuramas siiski on. 

Esmamekk on keskmisest vaid veidi raskema kehag (9% vol juures!) ja hapu, veidi metalne ja leivane. Keskmaitse ... noh vaata kui sa võtad jõhvikad ja muljud nad ilma suhkruta puruks, siis saadki üsna sarnase, põhiliselt hapu, aga ka mõrkja ja tiba parkiva meki.

Lõppmaitses võib ju oletada, et selle joogi põhjaks on quad - midagi magusat ja karamellist sellest hapust, nüüd juba pohlasest toormahlast esile tuleb. Järelmekk aga matab selle enesepettusliku magusaotsingu maha ja räägib edasi ainult puhtas pohlakeeles väikese jõhvikase aktsendiga.

Friigikas. Friigikas selle sõna pohla-jõhvikamahlases mõttes. Mismõttes see jook nüüd quad peaks olema? Aga teisalt jälle - selle parkiva kuiva hapurünnaku alt pole kübetki tunda alkoholi ... seni kuni seest soojaks ei löö. Ühest küljest peaks torisema, et mis kuramuse quad (eriti kui sinisilmselt uskuda UT liigimääratlust), aga teisalt hapusõpradel peaks see lambi sirama küll panema.
----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment