Friday, February 7, 2020

Black Elf Black Pale Ale


Black Elf Black Pale Ale (Ridgeway, UK) pdl 0,5 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Black/Brown/Cascadian Dark" ja hinnang 30 punkti. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja hinnang 3,13 punkti.

Tootjainfo: ""So what's going on ere' then?" asks the elf. "Black Pale Ale makes no sense at all!""We agree completely" said the brewer, "but what else do you call a bottle - fermented black ale that tastes like american pale ale if you close your eyes?"
​Ere's to your elf!"

Keskmist kasvu kenuskaelane pudel, sildil taaskord selle seeria kuri gnoom. Pruun vaht vaht täidab 4/5 klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom on õrnalt hapukas, meenutades ehk kõige lähemalt leivakuivikuid. 

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, kergelt röstine. Lõppmaitse muutub juba pisut kõrbenuks, sarnasus kuivatatud leivaga üha suureneb. Järelmekk on magusakam, kuivik on seekord tehtud saiast :) Kõõõõige järel hakkab keelepära õrnalt õhetama vürtsika noodiga.

Kerge kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga hea taseme rüübe. Tõsi küll, öelda nii nagu tootja lubab, et "tume eil maitseb nagu APA", siis seda efekti ei ole, röstine noot reedab ära tumedama rüüpe. Aga OK on see ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment