Tuesday, February 25, 2020

Rye Baltica


Rye Baltica (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Porter - Baltic “ ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ja hinnang 3,57.

Tootjainfo: "Rye Baltica is an ode to the largest Baltic-region infrastructure project in the last 100 years. Baltic Porter is a dark rye lager with perfect mounth-feel.
IBU 33"

Keskmist kasvu purk, sildil kiire välimusega rong. Pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - tuhmilt sügavpunane. Aroomis on nii valti porteri kreemist magusust kui ka selgelt tuntavat rukki hapukust.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas. Keskmaitses muutub suutunnetus täidlasemaks ja sametisemaks ning asjakohaselt magusamaks. Lõppmaitses tuleb esile rösti mõrkjas-hapukat teravust ning samas ka röstpähkli magusaid noote. Järelmekk on kreemine, pähkline, leivane ja tiba šokolaadine - kõik üsna täpselt see, mida antud stiilist tahta.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-maguskas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Väga kiiduväärt nii stiilipuhta balti porteri soorituse eest kui ka mõtte eest lisada sinna rukist - seda meie "rahvuslikku" teravilja võiks julgemalt kasutada, loomaks mingit kohalikku koloriiti. 
---
pilti isetehtud

No comments:

Post a Comment