Saturday, February 22, 2020

Õnn ja rõõm


Õnn ja rõõm (Humaliste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,7 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda tootjat, jooki veelgi vähem.

Tootjainfo: "Linnased: Maris Otter, Chocolate, Crystal Arome, Ruby. Humal: Columubus
IBU 77"

Väike lihtne pudel, minimalistliku/rahvusliku esteetikaga sildikujundus. Kollakaspruun vahukiht täidab pool klaasist, püsib üsna kaua ja haakub ka väga ilusa tiheda pitsmustrina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt ja sügavalt mustjaspunane. 

Aroomis on see veidi häiriv spetsiifiline toon, mis tuleneb röstitud linnastanata odrast ... ehkki seda vist kasutatud pole? Aga kuna siinses lõhnapildis see piirneb röstleivale omase ja meeldiva poolega, siis on kokku tulemus OK.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse on lõhnast tuttavalt röstine, veidi suitsune ja veidralt ning teravalt vürtsikas või siis alkoholine ... igatahes keele tagumised nurgad undavad häiritult. Lõppmaitse seguneb kõrbenud kadakas, vaik ja kõrvetatud mesi omapäraseks röstiseks-mõrkjas-magusaks ja õliseks täidluseks. Järelmekk .... kõrvetatud kaneel, nelk, aniis ja rosinad ... noh justkui oleks keegi üritanud hõõgveinisegu kuival pannil röstida.

Raske kehaga, mõrkjas-magus-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsika buketiga väga vastuoluline rüübe. Katse teha ilmselt balti porterit (tootja pole oma stiilimääratlust kirja pannud sildile) on veidi aia tähe läinud liigse koguse röstlinnastega. Samas kui see jook nii pool aastat kuni aasta puhkaks ning teravamad nukad maha vanutaks, siis võiks see olla paganama mõnus klaasitäis.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment