Thursday, July 23, 2020

EQ

EQ (Humaliste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki.

Tootjainfo: "SMASH IPA
golden promise * ekuanot
IBU 67"

Väike lihtne pudel, veel lihtsam silt. Kollakas sõrmepaksune vahukiht on mõõduka püsivusega ja haakub veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on värske, karge, puhas ... lausa nii puhas, et pähe tekivad seosed värske uue sauna pesuruumiga, kus lõhnab ühekorraga vee, vaigu ja lillelise pesuseebi järele.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magusakas, veidi karamelline ja pisut puidune. Keskmaitse võtab kätte mõrkjama, ürdisema raamatu ja loeb ette peatüki kuivatatud raudrohust ja angervaksast. Lõppmaitse muutub magusamaks ja veidi võiseks, mis paneb pisut küsivalt klaasi sisse vaatama. Järelmekk võtab sahtlis peoga kuivatatud õunu ning mälub neid mõtlikul moel, hingates sisse vaigu-aure ja välja vürtsikat õun-melissi.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. SMAS IPA'd on ühed keerulised loomad, neid ette võttes peab pruulmeister olema väga kindel, et ta teab, mida teeb. See siin pole väga-kindlalt-tehtud, kuid siiski omamoodi huvitav pruulis.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment