Sunday, July 5, 2020

Gluten Morgen


Gluten Morgen (Tanker, Eesti) pdl 0,44 l. alc 5,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Gluten-Free" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Gluten free IPA
IBU 52"

Keskmist kasvu purk, sildil joonistus. Ja teate mis, neid on tegelikult 10 eri kujundusega. Ehk siis 1 õlu, aga 10 silti. See on ilmselt sildikogujate kiusamiseks tehtud :)

Valge hõredapoolne vaht täidab pool klaasist, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on magusakas-hapukas, meenutades veidi humalasemate alkovabade õllede lõhna.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse tõmbab veel pool tooni mõrkjust juurde, aga lisab samal ajal ka keha ja magusamat linnaselist külge. Lõppmaitse on täidlaselt hapukas ja keeleküljed hakkavad mõnusalt vürtsikalt surisema. Järelmekk muutub taas sui mõrkjamaks, andes nüüd juba üsna IPA'liku mõõdu välja, ehkki see mõrkjus on pigem puidune kui mahlane. Üldine suutunne jääb aga värskelt ja vürtsikalt õhkav.

Keskmisest triibuvõrra raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Kui alguse väheütlev lõhnapilt välja arvata, siis on tegu suurepärase näitega, et gluteenivaba õlu ei pea üleüldse rõõmu- ja maitsevaba olema, vaid saab ikka päris IPA ka valmis treida!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment