Friday, July 10, 2020

Vaarikasadu


Vaarikasadu (Pihtla, Eesti) prk 0,33 l. alc 3,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd tunneb lausa kahekordselt, seda on omistatud nii õigele (Pihtla õlleköök) kui valele (Pihtla pruulikoda). Liigimääratlus: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Sour wheat beer brewed with raspberries
IBU 4"

Väike purk, punamarjane sildikujundus. Roosakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus -  hämuselt punakas-oranžikas. Aroom - vaarika joogijogurt ja täisterasepik.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse muutub veelgi kergemaks, lausa vesiseks ja pisut mõrkjamaks. Lõppmaitse jätkab hapukas-mõrkjal lainel, kuid keeleküljed kuivavad ja pargivad nagu sööks arooniaid. Järelmekk annab juurde ehk tibakese magusat, lauasuhrulikku nooti, kuid peateljeks jääb siiski marjahapu.

Väga kerge kehaga, korralikult karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-hapu buketiga Hea taseme rüübe. Vaarikaga berliner, nagu neid on kümneid ja kümneid olnud enne ja tuleb hiljem. Suvejoogina samas täiesti koššer.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment