Tuesday, July 21, 2020

Sooka ilu


Sooka ilu (Kroonpruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,6 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Homebrew, Sour - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Pruulimisel on kasutatud odra- ja nisulinnaseid ja sookailu."

Väike lihtne pudel, silt on roheline nii kujunduse kui hallituse tõttu :) Ülemäära kõva sutsakas avamisel ja klaasis elavana liikuv kollane vahumass räägib ülekarbo keelt, samas see vaht kaob klaasist kiirel sahinal, pudelis aga kohiseb veel kaua ja kõlavalt.

Õlle värvus - kirkalt oranžikas-pruun. Aroom on heinaselt magus, ürdiselt mõrkjas ja veiniselt hapu. Sookailu imalavõitu hõng seguneb muude lodukarjamaa lõhnadega.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukas. Keskmaitse jätkab sama hapult, lisades aga ebamäärast heinast magusat külge. Lõppmaitse keerab hapule mõned tiirud juurde, muutub samas kõvasti mõrkjamaks ja keeleküljed tõmbuvad kuivusest krussi. Järelemekk on hapukas-magus, ühekorraga kombucha ja ürditee ja käestmineva koduse marjaveini segune. Kõige-kõige lõpuks uimerdab kuskil keelepäral vaigune-ürdine mõrkjus

Kergekese kehaga, alakarboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapu buketiga ebamäärane rüübe. Hapuõllena jääb see kraam tagasihoidlikuks, ürdiõllena ... noh ütleme "huvitavaks", aga mingit erilist vau-efekti ei teki ja otseselt kellelegi soovitada kah ei oskaks stiilis: "oi proovi seda, siin on SEE!"
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment