Saturday, July 4, 2020

Cocobänger BA


Cocobänger BA (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,15 punkti.

Tootjainfo: "A banging Imperial Stout, brewed with toasted coconut flakes and coffee, aged in freshly emptied American Rye Whiskey barrels "

Väike lihtne pudel, sildil on algse Cocobängeri õhtutaevased toonid tõmmatud ovaalsetesse mullidesse. Ülinapp vahakael lisab suti väärikust. Sentimeetrine kollakaspruun vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - õõvmust. 

Kohvi. Kohviaroom juhatab edasise juba kaugelt ja võimsalt sisse. Selline õhtune kohvi, kuhu on lisatud ka lonks rummi või muud meelepärast. Lähenedes kaevub nina röstitud leivakandikusse, millele on ka šokolaadi nõristatud. Süüüügavalt sisse hingates hakkab sõõrmeservades värelema ka viskine alkoholisus.

Esmamekk. Kohvine ja šokolaadine. Aegamisi alkoholine. Kuivatatud kirsine.

Keskmaitse - õlisem ja kleepjam, šokolaadiliköörilik ja rummilik. Pisut rahutu ja närviline.

Lõppmaitse. Nüüd ilmub röstkookos korraks kenasti välja, kuid siis mattub vaskse-alkoholise teravuse alla. Järelmekk on õline, magus, kreemine ja kirbelt alkoholine.

Väga raske kehaga, õlija paletiga, magusa-mõrkja-magusa-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Nii nagu aastakese tagasi sai tõdetud uue Cocobängeri põhja puhul, nii ka nüüd - alkoholi on tunda liiga teravalt. Oli tolles ilma vaadita versioonis kui eriti nüüd viskivaadises versioonis. Andke üks aastake tal veel olla.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment