Sunday, April 14, 2013

Gauloise 10


Gauloise Triple BlondGauloise 10 triple blonde. pdl 0,33 l. alc 9,7%. liigimääratlus: belgia kloosttri tripel.

Vanamoelise sildi küljel on miskipärast erinevalt teistest sama sarja õlledest ka Belgia trikoloori-triibuke. Kollaka varjundiga vaht täidab 4/5 klaasist, jäädes ka vajudes tihkeks ja kleepjaks. Õlle värvus - udusevõitu kuldkollane.


Aroom raskelt linnaseline ja alkoholisoe, kergelt vaniljene ja ... rabarberiline? Esmamaitse kerge ja magushapu, rabarberi- või õunakompoti olekuga. Keskmaitse linnaserohke ja tugevalt roheliste õunte ja viinamarjade happesusega. Lõppmaitse taevalikult raskelt külluslik, rummilik ja kreemjas, pehme ja samas jõuline kui täidlane baleriin keset kohmakat hüpet, keda vaadates tuleb siiski heatahtlik naeratus suule. Järelmekk taandub ahjusuus küpseva õunakoogi soojusena, selline kohev ja kergelt kaneeline, neetult ahvatlev ja meelalt helkiv oma värskelt hanguva glasuuri all.

Raske kehaga, kleepja paletiga, ütlemata meeldiva puuviljaküllase buketiga rüübe. Täielikult iseseisev nähtus, mis sobiks peale meeldivat õhtusööki väikese klaasikesega terrassivestluse kõrvale nautida!
---------
pilt tootja lehelt

No comments:

Post a Comment